Massagepraktijk Lilaea

Taj Mahalplaats 8

2624 NH Delft

015-2564495

06-50890044

info@lilaea.nl

 

 

Lilaea massage en therapie op facebook

Volg ons op Facebook     

 

online_massage_boeken

 

Lilaea Delft logo

Massagetherapie

Wat is een therapeutische massage?

Massage staat bekend om zijn stress- en pijnverlichtende werking. Een therapeutische massage gaat net een stukje verder en is specifiek gericht op het verlichten van diverse lichamelijke klachten. Deze behandeling wordt altijd gegeven door een massagetherapeut, een deskundige die naast ruime kennis van het menselijk lichaam een grote variëteit aan oosterse en westerse massagetechnieken beheerst. Hierdoor worden lichamelijke klachten effectiever en meer specialistisch aangepakt dan bij een‘ gewone’ massage.

Een therapeutische massage is een holistische behandeling, dat wil zeggen dat lichaam en geest hierbij als een geheel worden benaderd. Daarom kan de massagetherapeut er tijdens een behandeling voor kiezen om naast diverse massagetechnieken ook gebruik te maken van andere technieken, zoals ontspanningsoefeningen.

De therapeutische massage van Lilaea is gewaardeerd als een natuurgeneeskundige behandeling, dit betekent dat deze behandeling (gedeeltelijk) door uw zorgverzekeraar kan worden vergoed.

 

Bij welke klachten kan therapeutische massage worden ingezet?

Massagetherapie kan worden ingezet bij o.a. de volgende klachten en verschijnselen.

  • Lichamelijke klachten zoals (chronische)rugklachten, nekklachten, hoofdpijnklachten, migraine, RSI of KANS en fibromyalgie.
  • Pijn en stijfheid ten gevolge van chronische ziektes zoals Parkinson, Bechterew, reuma en artrose (slijtage).
  • Fysieke uitputting zoals bij een burn-out, overwerktheid, overspannenheid, of een langdurige blootstelling aan emotionele en fysieke stress.

Heeft u een lichamelijke klacht die hier niet genoemd wordt en twijfelt u of therapeutische massage u kan helpen? Neem dan gerust telefonisch contact op. We bekijken graag of we u kunnen helpen en wat de mogelijkheden zijn.

 

Werkwijze therapeutische massage

De therapeutische behandeling begint altijd met een uitgebreid intakegesprek en onderzoek. Tijdens dit gesprek en onderzoek wordt de klacht onderzocht en wordt er gekeken wat de massagetherapeut voor u kan betekenen. Ook wordt er een behandelplan opgesteld dat aansluit bij uw specifieke wensen en klachtenbeeld. 

De technieken die gebruikt kunnen worden, zijn:

  • Massagetechnieken : klassieke massage, sportmassage, bindweefselmassage, triggerpoint therapie, acupressuur, voetreflexmassage, haptonomische massage, hot stone-massage, holistic pulsing, cupping en rekkingen van de spieren.
  • Mobilisaties en oscillaties: het op een zachte manier 'kraken' van wervels of andere gewrichten.
  • Oefentherapie: deze kan bestaan uit ademhalings-en ontspanningsoefeningen of uit oefeningen die gericht zijn op versterking of versoepeling van het lichaam.
  • Advies, inlichting en informatie ten aanzien van de klacht. Tijdens gesprekken voor en na de fysieke behandelingen kan worden gekeken naar de fysieke en mentale oorzaken van uw klachten. Ook kan er een natuurgericht voedingsadvies worden gegeven. 

Het onderzoek en de intake duren ongeveer 30 minuten. Uw behandeling zal hierdoor de eerste keer korter zijn.

Aan het begin en eind van elke behandelsessie vindt een gesprek plaats om te evalueren en problemen waar u tegenaan loopt te bespreken.

 

Door wie wordt massagetherapie gegeven

De behandelingen worden gegeven door ervaren en geschoolde massagetherapeuten. Elk van hen heeft na een opleiding tot sport- of wellnessmasseur een aanvullende opleiding van minimaal 2 jaar tot massagetherapeut gevolgd. Door hun ruime kennis en werkervaring bent u bij onze massagetherapeuten in goede handen.

 

Tarieven en vergoedingen voor therapeutische massage

Een therapeutische massage bij ons duurt gemiddeld 1 uur. Ons tarief is € 69,50

Therapeutische massage uitgevoerd bij Lilaea is een natuurgeneeskundige behandeling, omdat wij zijn geaccrediteerd via diverse beroepsverenigingen voor HBO-natuurgeneeskundigen. Hierdoor zijn er vele zorgverzekeraars die deze therapie (gedeeltelijk) vergoeden uit het potje voor alternatieve geneeswijzen. Voor een vergoedingsoverzicht kunt u hier kijken.

Aan deze lijst kunnen geen rechten worden ontleend.  Raadpleeg bij twijfel altijd uw verzekering.Copyright ©2010, Massagepraktijk Lilaea.

Op al onze massages en therapeutische behandelingen zijn de volgende voorwaarden van toepassing.